Adrena

NolandMahtava taktiikka/navigointiohjelmisto kilpapurjehtijalle!

Tactique ohjelma on suunnattu kilpapurjehdukseen. Se on suunniteltu antamaan kaiken tarvittavan tiedon startista lähtien koko kilpailun ajan erilaisille radoille kuten banaani- tai rannikkorata.

Yli viiden vuoden kehittelyn ja testien jälkeen ohjelmisto on nyt valmis. Se on suunniteltu niin yksirunko- kuin monirunkoveneille sekä miehistön kanssa tai yksinpurjehtijalle. Sen perusajatuksena on helppokäyttöisyys kisan aikana. Kerrot vain ohjelmalle ennen starttia starttilinjan päiden paikat sekä kääntömerkit ja ohjelma antaa lopun datan kilpailun eri kohtiin (startti, kryssi, lenssi tai rannikkorata). Suurin osa datasta on annettu yhtäaikaisesti omalla sinun määrittelemällä paikallaan ruudulla.

Ohjelma antaa kaiken tarvittavan informaation jotta voit tehdä taktisesti parhaan valinnnan kuten aika ja matka pääpaikkoihin radalla (starttilinja, linjan pää, laylinet, kääntömerkit jne.) verrattuna veneesi suorituskykyyn sekä ennustukseen seuraavasta vendasta tai jiipistä. Tämä tieto lasketaan kaikista käytössä olevista parametreistä kuten veneen nopeus potentiaali, parhaat kulmat kryssille ja lenssille, virtojen muuttumisen ennustus radalla jne.

Mittaristodata liitetään Tactiqueen NMEA0183 formaatissa. Datamuuntimia saatavissa esim. Nke, Raymarine jne. mitkä eivät käytä NMEA-dataa. Ei tarvita esim. B&G tai Silva/Nexus koska ne käyttävät NMEA0183-dataa suoraan.

Ohjelmassa voidaan käyttää C-MAP MAX PC -karttoja sekä esim. SHOM virtadataa. Tiedustele erikseen.